Tην περίοδο 2005 - 2006 η ΑΕΠΙ αρνούταν να καταχωρήσει μουσικά έργα

Το 2005 έστειλα e-mail στην ΑΕΠΙ, ζητώντας πληροφορίες για το πως γίνετε μια μουσική καταχώρηση. Η απάντηση που έλαβα από την εκπρόσωπο της ΑΕΠΙ κ. Λίτσα Μέττου (members@aepi.gr) είναι άκρος αποκαλυπτική και αξίζει να την μοιραστώ μαζί σας.

Σε απάντηση του από 11.10.2005 e-mail σας, σχετικά με το ως άνω θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως εξής : 

Επειδή η Εθνική Βιβλιοθήκη λογω εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου όπου στεγάζεται, δεν παραλαμβάνει πλέον υλικό προς κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας και κατόπιν συστάσεών της, οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιούν κάποια υπηρεσία που να πιστοποιεί την ημερομηνία κατάθεσης αυτού, όπως συμβολαιογράφοι, Ταχυδρομεία κ.α. (αποστολή υλικού με σφραγισμένο φάκελο και συστημένο στον εαυτό τους, διατήρησή του και σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, παρουσίαση του κλεισμένου φακέλου για άνοιγμα). Με τον τρόπο αυτό θα διαθέτουν ένα στοιχείο κτήσης του συγκεκριμένου υλικού κατά την ημερομηνία σφράγισης.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία  επικοινωνήστε μαζί μου στα τηλέφωνα 210/6857408 και 210/6857487.


Με εκτίμηση

Λίτσα  Μέττου


Μας ελεγαν με λίγα λόγια να καταχωρήσουμε μόνοι μας τη μουσική, με άλλο τροπο εκτός ΑΕΠΙ. Που σημαίνει ότι για ολόκληρη τη περίοδο που στην Εθνική Βιβλιοθήκη γινόταν έργα αποκατάστασης η ΑΕΠΙ δεν δεχόταν καταχωρήσεις μουσικής, Άρα η συγκεκριμένη περίοδος δεν εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ. Και αν δεν εκπροσωπήστε γιατί εισπράττει;

Η ΑΕΠΙ υποχρεούστε επιτέλους να δώσει πλήρη λίστα τον μουσικών έργων που εκπροσωπεί, αλλιως δεν νομιμοποίητε να εισπράττει για πνευματικά δικαιώματα. Η ΑΕΠΙ αυτό δεν το κάνει την στιγμή που εισπράττει υπέρογκα ποσά.

Μήπως καλό θα ήταν να επέμβει εισαγγελέας;

Η photo του e-mail:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τσ...η