Μεγαλο-συνθέτες και Μεγαλο-νταβατζήδες

H ΑΕΠΙ, καθώς ζητιανεύει πνευματικά δικαιώματα
(παρουσία πάντα δικηγόρου)
Την ίδια στιγμή που η ΑΕΠΙ Α.Ε. ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των μετόχων της [link άρθρου], και τη λίστα των καλλιτεχνών που εκπροσωπει, την ίδια στιγμή που μικρέμποροι και μικρομαγαζάτορες σέρνονται στα δικαστήρια, την ίδια στιγμή που η ΑΕΠΙ Α.Ε. και οι 20 δικηγόροι της έχουν ξεσκιστεί να στέλνουν εξώδικα παντού (καφενεία, τυροπιτάδικα, ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, κτλ).
Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ διοικητικό στέλεχος της ΑΕΠΙ Α.Ε. κλέγεται στο ραδιόφωνο του Σκαι 100,3 για το πόσο φτωχοί και "πενιδες" είναι οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα. [link ραδιοφωνικής εκπομπής].

Την ίδια στιγμή που η ΑΕΠΙ Α.Ε. αρνείστε να δώσει στο φως της δημοσιότητας ισολογισμούς, καθώς και τη λίστα των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί.

αντιγράφω μαρτυρία μαγαζάτορα από το forum του freestuff.gr

Μια συμβουλή: Όποιος έχει διαφορές με αυτούς τους ληστές της ΑΕΠΙ να ΠΛΗΡΩΣΕΙ γιατί θα το μετανιώσει.. Είχα πριν χρόνια ένα μικρό μαγαζάκι 25τετ και χωρίς α ειδοποιηθώ να πληρώνω, μου έγινε μήνυση και μάλιστα με λάθος την ονομασία του μαγαζιού. Το δικαστήριο έγινε στη Σύρο και παρόλο το δίκιο μου έφαγα ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ φυλακή και ΈΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ (δρχ) πρόστιμο!! Ούτε οι ναρκέμποροι δεν αρπάζουν τέτοια ποινή!!
Εάν πλήρωνα την φυλάκιση με τους διπλασιασμούς κλπ.. θα πήγαινε το κοντύλι γύρω στα 10 εκ/μύρια!! Μάλιστα! Οι δικαστές ρίχνουν την ανώτερη των πονών σε τέτοιες υποθέσεις. Πήγα βέβαια για έφεση, έκανα διακανονισμό με τους μαντράχαλους της ΑΕΠΙ έδωσα δηλαδή την "συνδρομή" (έτσι το λένε το χαράτσι) για 5 χρόνια! Τότε ήταν 75000 δρχ τον χρόνο και όταν έγινε η έφεση ήλθαν 2 εκπρόσωποι και είπαν τα καλύτερα λόγια για μένα... δεν το ήξερε, είναι καλός άνθρωπος κλπ και με αθώωσε ο δικαστής που βέβαια γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι..
Τα γραφεία τους μου λένε ότι είναι πολυτελέστατα σαν μεγάλης τράπεζας..
Το ζήτημα το μεγάλο είναι απότι γνωρίζω ότι μόνο οι μεγάλοι συνθέτες παίρνουν την μερίδα του λέοντος, Παπαδόπουλος, Θεοδωράκης και σια.. και οι υπόλοιποι ψίχουλα.. Το κάθε μικρό μαγαζί, από 2 έως 100 τμ που παίζει έστω και ραδιοφωνάκι, πρέπει να πληρώνει την κατώτερη συνδρομή... όποια είναι σήμερα δεν ξέρω!!

Το να πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα επειδή έχεις στερεοφωνικό, είναι σαν να πληρώνεις επειδή έχεις αφίσες και κάδρα στον τοίχο σου

Quiz: Βρες ποιοι τα κονομάνε από την ΑΕΠΙ Α.Ε.
Α. Όλοι οι συνθέτες-στιχουργεί ανεξερέτος
Β. Κανένας, δεν είναι κερδοσκοπική επιχείριση
Γ. Το Μεγάλο κεφάλεο
Δ. Μόνο οι Μεγαλομέτοχοι και οι Μεγαλοσυνθέτες

συγχαρητήρια. το βρήκες!

1 σχόλιο:

  1. Ρε χαλβά τι μετοχοι. Είναι στο χρηματιστήριο ; Αν χτυπήσεις στο google aepi isologismos to briskis k telos an deis sto site tis exei ta meli tis opos episis k aytus sto ejoteriko. Ma olo blakies pia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η