ΑΕΠΙ, Συμφωνία με το Youtube

Κυκλοφορεί εδώ και καιρό η είδηση ότι η ΑΕΠΙ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το Youtube. Συγκεκριμένα γράφει η εφημερίδα "Το Βήμα" (link):
Μια συμφωνία που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στη μουσική βιομηχανία και όχι μόνο, στη χώρα μας, βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγο καιρό. Η Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) συμφώνησε με την Google στο θέμα της καταβολής δικαιωμάτων προς τους δημιουργούς μέλη της (συνθέτες και στιχουργούς) για όσα τραγούδια προβάλλονται στο YouTube, το οποίο ως γνωστόν από το 2006 ανήκει στην Google.
Σε επικοινωνία του «Βήματος» με εκπροσώπους των δύο εταιρειών εκείνοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξή της, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Πιθανότατα, πάντως θα ακολουθηθούν οι κανόνες που ισχύουν σε αντίστοιχες συμφωνίες της Google με εταιρείες που διαχειρίζονται τα διαδικτυακά πνευματικά δικαιώματα σε χώρες του εξωτερικού.
Υπάρχουν παλιότερες καταγγελίες ότι η ΑΕΠΙ ζητούσε χρήματα από ιστότοπους για links προς το youtube, κάποιες της έχουμε δημοσιεύσει και εδώ (link) βλέπε και υπόθεση livemoviews.gr (link)

Aυτό σημαίνει ότι η ΑΕΠΙ δεν έχει πλέων κανένα δικαίωμα να ζητάει χρήματα για video που έχουν ενσωματωθεί σε σελίδες ιστοσελίδων και blogs με κώδικα embed από το youtube, μίας και καλύπτετε πλέων από τη συμφωνία της με το Youtube (Θυγατρική της Google).

LINKS

5 σχόλια:

  1. Μακάρι, αλλά δε νομίζω να ισχύσει...

    Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πληρώνουν ΑΕΠΙ, αλλά πληρώνουν και τα καταστήματα που παίζουν ραδιόφωνο.
    Δύο εισπράξεις για το ίδιο προϊόν.

    (το YT πληρώνει ΑΕΠΙ αλλά θα πρέπει να πληρώνουν και τα site που το φιλοξενούν)


    Αφού ξέρεις τι άνθρωποι είναι, ρε συ...


    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον να το ξέρει ο κόσμος τι παιζει...... τελευταία πάντως δεν έχει κυκλοφορήσει καταγγελία για χαράτσι σε site με youtube videos, όπως παλαιότερα.....

      Βεβαίος και αν πάρει κάτι το μάτι μου θα το ανεβάσω και εδώ

      Διαγραφή
  2. anebaste oti thelete tsampatzides... otan ginete dimiourgoi pote stin zoi sas tha katalabete kai tin simasia tis epanektelesis se epixeirisi kai mono. kai einai poli aplo kai na min to zorizoume , epixeirimatias pu den theli na plironei aepi as paizei klasiki mousiki..ti kaoura einai auti pia????den ton anagase kaneis na min exei mogoliki mousiki i mousiki agnosti.. opos dialegi ta proionta pu agorazei as dialejei kai tin mousiki..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ανώνυμος, ποίος μίλησε για τσάμπα, είσαι εκτός θέματος, όχι τίποτα άλλο, αλλά το Post το συγκεκριμένο δεν αναφέρετε στο θέμα των μαγαζιών, αλλά στο θέμα του YOUTUBE - INTERNET.

      Όχι στην υπερ-εκμετάλλευση λέμε, μπορεί η ΑΕΠΙ να λειτουργεί όπως όλες οι άλλες εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων του πλανήτη; Ή θα κάνει ότι τις κατέβει, άμα θεωρείς εσύ σωστό να τα παίρνει για ένα Μουσικό Video και από τo youtube, και από το Blog Που το αναδημοσιεύει, Ε. Ας τα παίρνει και από εσένα στην τελική που το ποσταρεις στο Facebook, ας στα παίρνει και όταν κάνεις Like (αφού για να το κάνεις σημαίνει ότι σου αρέσει, άρα άκουσες).
      Και αφού "Ανώνυμος" δεν είσαι τσαμπατζής, μπορείς να αρχίσεις να την πληρώνεις από τώρα για κάθε κομμάτι που ακούς στο youtube, δεν σε εμποδίζει κανείς.

      Διαγραφή
    2. Αυτοι που ποσταρουν κομματια στο φέϊσμπουκ δεν βγαζουν λεφτα απο αυτο ,ο επιχηρηματιας ομως βγαζει λεφτα ειτε απο την μουσικη αυτουσια (κλαμπ μπαρ κλπ. ειτε εμμεσα σουπερμαρκετ ρουχαδικα κλπ.

      Διαγραφή

Τσ...η